In ceea ce priveste  optiunile muzicale, proaspetii insuratei pot alege dintre o nunta cu DJ sau o nunta cu formatie. De regula, cei  mai nonconformisti aleg varianta nuntii cu DJ. Cuplurile mai traditionaliste opteaza pentru o nunta cu formaeie, alegand muzica live in detrimentul celei digitale. In orice caz, este bine de luat in seama faptul ca, in principiu, la nunti sunt indragite melodiile populare si muzia dansanta.

Nunta reprezinta un eveniment unic in viata fiecarui om, fiind invaluita intr-o atmosfera aparte. Uniunea dintre mire si mireasa este un motiv de reala bucurie, iar dupa ceremonia cununiei religioase se face acea renumita cinste, in fapt, petrecerea. Ei bine, aceasta minunata petrecerea implica o serie de decizii: alegerea meniurilor, gasirea locatiei, alegerea fotografului, florile, tematica centrala si nu in ultimul rand, muzica.

Muzica este elementul principal al unei petreceri reusite, fara muzica petrecerea nu ar exista, mai ales daca discutam despre o nunta la care participa o multime de persoane, de varste diferite si cu gusturi muzicale impartite. Asadar, nu degeaba muzica mananca o buna parte din bugetul pentru nunta, aceasta face practic toata atmosfera, de aceea necesira o atentie deosebita din partea mirilor.

Indiferent de varianta aleasa, muzica live sau DJ, este musai ca mirii sa cunoasca pe cat posibil calitatea serviciilor oferite de catre formatia la care se gandesc pentru nunta, si de ce nu, si a DJ-ului. Cuplul isi poate face o parere realista despre muzicanti, fie prin vizualizarea unor filmari de la nunta unor prieteni la care formatia/DJ-ul a fost angajat,  fie prin ascultare live a acestora in cadrul altor evenimente.

De regula, la petreceri si in special la nunti, muzica populara si cea de petrecere sunt clar genurile preferate. Decizia privind alegerea unui DJ sau a unei formatii tine foarte mult si de varsta si preferintele muzicale al invitatiilor si ale mirilor. Daca o singura varianta nu satisface preferintele muzicale ale tuturor celor implicati, cea mai buna vartanta este sa le alegeti pe amandoua, respectiv si formatie live si DJ. Bineinteles, daca si bugetul va permite.

Ca tot am pomenit de tarife, despre aceste nu se pot spune prea multe lucruri, fiecare om sau echipa are propriul onorariu care poate fi negociat in functie de serviciile oferite, de numarul de persoane implicate precum si de durata prestatiei.  In cazul variantei cu DJ si formatie, puteti negocia ca formatia sa cante doar cateva ore, urmand ca restul petrecerii sa fie intretinut de DJ.

Orice decizie ati lua, nu uitati ca este nunta voastra si motivul pentru care oamenii dragi sunt acolo este acela de a se bucura alaturi de voi. Asadar, alegeti muzica care va reprezinta si faceti din nunta voastra un eveniment de neuitat.