Ideea unei nunti organizate in aer liber va da cu siguranta o nota de prospetime evenimentului. Exista o armonie inconfundabila in desfasurarea acestui moment special in cadrul natural. Frumusetea unica la unui lac sau chiar a marii, romantismul unei gradini botanice sau frumusetea si confortul din gradina propriei case, toate acestea sunt locuri in care o nunta poate fi organizata.

Organizarea unei astfel de nunti nu este deloc complicata, iar rezultatul final va va bucura cu siguranta o viata intreaga. Vom parcurge impreuna lista cu elementele cheie pe trebuie sa le avem in vedere atunci cand incepem organizarea nuntii in aer liber.

  1.    Amenajarea unui cort:

Indiferent ca va doriti o nunta mai extravaganta sau, din potriva, ceva pitoresc, cortul reprezinta solutia. Nu va faceti griji! Aveti de unde alege. In prezent exista pe piata o varietate de optiuni, corturi simpe sau extravagante, menite sa satisfaca chiar si gusturile celor mai pretentioase cupluri. Asadar, singurul detaliu care va poate limita optiunile este dimensiune si tipul terenului pe care urmeaza sa fie amplasat cortul.   

  1.    Elemente de decor pentru exterior:

Pentru a crea o atmosfera in concordanta cu evenimentul, va sfatuim sa cautati elemente care sa completeze evenimentul si care sa le ofere un plus de confort invitatilor. Astfel puteti inchiria lumini de exterior, mese, bancute, aranjamente florale deosebite, etc. Daca designul nu este chiar punctul vostru forte, puteti oricand sa apelati la o echipa de specialisti care sa se ocupe de partea estetica a spatiului ales.

  1.    Insectele:

Tinand cont de faptul ca nunta se desfasoare in aer liber, trebuie sa acordati o atentie deosebita factorilor care va pot supara invitatii, ca de exemplu insectele. Pentru evitarea unor astfel de probleme este indicat sa apelati in prealabil la serviciile unor exterminatori care sa va asigure o seara lipsita de surprize “zburatoare”.

  1.    Confortul:

Chiar daca ati decis ca nunta sa se desfasoare in natura, elementele care sa asigure confortul invitatilor nu trebuie sa lipseasca. Amplasarea unor masute pe care invitatii sa isi pot aseza paharele precum si a unor bancute sau pernute simpatice pe care invitatii sa se poata asaza pentru a admira cerul instelat, vor conferi locului un aer actual si o stare de bine.

  1.    Muzica:

Pentru a alege genul muzical care sa va reprezinta si care sa se potriveasca perfect in cadrul petrecerii de nunta in aer liber, este indicat ca inainte sa va decideti, sa mergeti impreuna la locul ales si sa simti energia acelui spatiu. De asemenea, puteti apela la serviciile unui DJ pentru a va sigura ca aveti control in orice moment asupra melodiilor alese si puteti jongla cu o multitudine de stiluri si genuri muzicale. Cu un DJ care sa va asigure atmosfera de petrecere, puteti fi siguri ca tot ce v-ati propus se va indeplini.

  1.    Necesitati fiziologice:

Spatiul ales este minunat, decoratiunile sunt deosebite, muzica raspuna si toata lumea de distreaza.  Exista insa un elemnt despre care nu am vorbit inca, necesitatea unui spatiu in care invitatii sa isi pot satisface nevoile fiziologice. Este obligatoriu sa acordati o deosebita atentie acestui aspect si sa va asigurati ca exista un astfel de spatiu in apropierea locului in care se desfasoara nunta.

  1.    Meniul:

Organizarea nuntii in aer liber va ofera flexibilitate in ceea ce priveste meniul. Optiunile sunt nelimitate, de la gratar in aer liber la bufet suedez si candy bar. In acest cadru alegerea meniului nu necesita prea multa eleganta si rafinament, tot ce conteaza este gustul.  

O nunta organizata in cadrul natural este, de fapt, un moment intim, o amintire ce retine sentimente si emotii puternice. Singurul element pe care nu il putem controla si organiza in cardul unei nunti in aer liber este vremea. Asadar, cand fixati data nuntii, veriticati cat de precis posibil care este prognoza meteo pentru perioada respectiva.