In Romania, aceata meserie si-a facut aparitia la inceputul anilor ’90, cand, dupa incheierea regimului comunist, aparatura de sonorizare si muzica au devenit mult mai accesibile publicului larg.

Ca urmare a acestui fapt, atat persoanele pasionate de muzica cat si DJ de prin radiouri si discoteci au inceput sa-si cumpere sau chiar sa-si confectioneze boxe si statii. In prima faza foloseau aparatura pentru sonorizarea petrecerilor personale, ale rudelor sau ale prietenilor, insa, pas cu pas aceasta pasiune a capatat amploare si s-a transformat in meserie.

La inceputul anilor 2000, predominant in mediul urban, exista deja conceptul de DJ la nunta. Avantajele oferite de un DJ in defavoarea unei formatii, precum, bugetul redus, varietatea muzicala si programul flexibil, au condus la crestere continua a solicitarilor acestui serviciu.

Criza financiara care s-a instalat in anul 2009 si in Romania, a contribuit la o crestere cu pana la 50% a cererii privint serviciile de DJ pentru nunti si botezuri . In anul 2010, in orase proportia era de 50% nunti cu Dj respectiv 50% nunti cu formatie.

In tip ce pe segmentul botez, balanta inclina detasant in favoarea DJ, deja 70% dintre clienti alegeau un DJ. Aceasta perioada a fost de bun augur pentru promovarea serviciilor Dj-ilor din Romania. Oamenii au participat la nunti in care atmosfera era intretinuta de dj, s-au distrat si chiar si cei mai reticenti au inceput sa agreeze aceasta varianta.

Existand cerere, pe piata au inceput sa inmulteasca si ofertele. Scaderea preturilor in ceea ce priveste aparatura de sonorizare, aparitia pe piata a laptopurilor, precum si beneficiile financiare provenit din practicarea aceastei meserii, au condus la o crestere exagerata a numarului de DJ pentru evenimente private.

Ca urmare a acestui fapt, oferta a ajuns sa depaseasca cererea, iar in anul 2012 procentele in mediul urban aratau astfel: 70% dintre nunti si peste 90% dintre botezuri sunt sonorizate de catre Dj.