Nu putine sunt cazurile in care mirii aleg sa se ocupe singuri de organizarea propriei nunti, bazandu-se, din cand in cand, pe ajutorul oferit de rude sau de prietenii apropiati. Desi acesti oameni dragi sunt foarte bine intentionati si isi doresc sa fie alaturi de miri, de cele mai multe ori nu le pot oferi acestora toata sustinerea de care au nevoie. In plus, viziunile diferite si sfaturile nedorite ii pot pune in dificultate pe cei doi miri. Din acest motiv, munca unui organizator de evenimente obiectiv si profesionist le poate usura munca tinerilor care isi unesc destinele, organizand pentru acestia un eveniment de poveste. In plus, acesta in va ghid pe cei doi intr-un univers nou in care tot ce au visat in legatura cu ziua nuntii lor poate prinde contur si in realitate. Dar acesta nu este singurul lucru pe care il poate face un organizator de evenimete, iata alte cateva motive pentru care ai nevoie de un organizator profesionist de nunti:

Va prelua o buna parte din responsabiitati, reducand astfel considerabil gradul de stres.

Atunci cand intre miri si organizatorul de evenimente comunicarea se realizeaza fara probleme si se lega o relatie profesionala bazata pe incredere, cuplul se va putea relaxa stiind ca specialul lor eveniment se afla pe maini bune.

Va va permite sa va bucurati pe deplin de eveniment.

Daca singurul lucru pe care l-ar avea de facut un cuplu inaintea nuntii ar fi sa organizeze acest eveniment, atunci in mod sigur nimic nu ar merge gresit. Insa,din nefericire, lucrurile nu se intampla asa. Majoritatea cuplurilor care aleg sa isi organizeaza singure nunta, au mult mai multe responsabilitati care le sollicita atentia, acestia trebuie sa jongleze in acelasi timp cu furnizori, invitatii, torturi, resturante, loc de munca, familie, prieteni, rochii de mireasa si costume de mire iar toate acestea activitati pot fi coplesitoare. Stresul, lipsa timpului si oboseala pot afecta negativ misiunea organizarii unei nunti perfecte si isi poate pune amprenta asupra fericirii mirilor. Insa cu ajutorul unui event planner acest lucru nu s-ar intampla, mirii fiind liberi sa se bucure pe deplin de unicul eveniment.

Veti avea acces la cele mai bune oferte.

Industria nuntilor este un teren nou pentru indragostiti, complet sau doar vag necunoscut. E nevoie de foarte mult timp sa gasesti ce iti doresti la un pret rezonabil, daca nu stii unde sau cauti sau cum sa compari ofertele. Spre deosebire de miri, organizatorul de nunti are experienta necesara si stie cu exactitate la ce furnizori sa apeleze pentru cele mai bune oferte, care este cel mai bun raport calitate-pret sau care sunt furnizorii de care e bine sa te feresti.

Va poate pune in contact cu toate serviciile de care aveti nevoie.

Dincolo de faptul ca va poate recomanda cei mai buni furnizori din domeniu, organizatorul de nunti va sti intotdeauna pe cine sa sune atunci cand aveti nevoie de marturii originale, un dj nunta de exceptie sau de cele mai frumoase buchete de flori pentru domnisoarelor de onoare. De asemenea, acesta cunoaste cele mai bune ateliere de croitorie sau orice alt serviciu de care ar putea avea nevoie cuplul.

Va poate obtine reduceri substantiale.

Datorita experientei si contactelor de care dispune, organizatorul de evenimente va poate sfatui cu privire la modul prin care puteti obtine anumite reduceri.

Desi pare greu de crezut, angajand un organizator de evenimente veti ajunge sa platiti mai putin pentru organizarea nuntii mult visate, decat in cazul in care alegeati sa va ocupati singuri de eveniment.