Organizarea unui astfel de eveniment implica automat griji si o doza de stres. Toate detaliile au nevoie de implicare si atentie astfel incat sa fie puse la punct conform asteptarilor mirilor si nu numai, astfel incat evenimentul sa reprezinte un real succes despre care invitatii sa vorbeasca cu admiratie si bucurie.

Tonul organizarii unui astfel de eveniment grandios este dat cu siguranta de alegerea salii in care acesta se va desfasura. Nunta, acest eveniment unic si memorabil, perceput de majoritatea ca fiind cel mai important eveniment din viata unui om, implica cu siguranta alegerea unei sali de nunta memorabile. Daca sunteti in cautarea unor sfaturi care sa va ajute in luare unei decizii in ceea ce priveste alegerea unui sali de nunta, acordati atentie in primul rand aspectelor tehnice.

Numarul invitatilor impune dimensiunea salonului. Principalul aspect de care trebuie sa tineti cont in momentul alegererii salonului de nunta este numarul invitatilor, trebuie sa va asigurati ca toti vor avea loc atat in sala cat si pe ringul de dans. De acest numar depinde, in mare parte, incadrarea nuntii in sfera evenimentelor de mari dimensiuni sau in cea a evenimentelor restrane. Cu cat stiti mai devreme care este numarul aproximativ de invitati cu atat mai bine va veti putea planifica nunta si bugetul.

Alegeti confortul in detrimentul unui designe modern si futurist. Design-ul actual al salilor moderne este cu adevarat remarcabil; decorat cu elemente inedite si coloane decorative ce inconjoara elegant ringul de dans, saloanele de nunta par a fi decupate din marile revistele de profil. Insa un astfel de design combinat cu o arhitectura incarcata poat satura sala, reducand considerabil spatiul si  utilitate salii. Avand in vedere numarul de invitati si capacitatea de absorbtie a salii, alegeti o sala de nunta deschisa si aerisita care sa va permita dumneavoastra si invitatilor sa va bucurati de un ring de dans spatios.

Culorile alese un cuvant important de spus. Nu, exprimarea nu este deloc metaforica. Cromatica aleasa va da evenimentului o stare distincta, culorile avand capacitatea de a va absorbi sau a reda energie. In cazul in careva doriti o nunta cu tematica, spre exemplu, o nunta vintage sau nonconformista, asigurati-va ca sala pe care doriti sa o alegeti se potriveste din punct de vedere cromatic cu scenariul impus de tematica, astfel incat elementele sa se armonizeze si sa redea atmosfera pe care doriti sa o construiti.

Acustica salonului de nunta. Acordati o atentie deosebita acusticii salii care urmeaza sa va gazduiasca frumosul evenimentul. Pe scurt, cereti pareri cu privire la rezonanta sunetului in incapere. Este de preferat ca muzica redata in cdrul evenimentului sa se auda clar si sa nu fie insotiti de ecou la fiecare refren. Indiferent daca alegeti un DJ o formatie sau ambele, sonoritatea salii va influenta calitatea sunetului, astfel incat eforturile acestora de a va face noaptea de vis pot fi in zadar, daca sala nu ii ajuta din acest punct de vedere.

Verificati dotarile de care salonul dispune. O sala de nunti dotata cu aer conditionat este aproape obligatorie, mai ales in cazul unui eveniment de amploare la care va doriti ca invitatii sa danseze pana in zori. Asigurati-va ca sala pune la dispozitia celor prezenti dotarile corespunzatoare unui mediu confortabil pe toata durata evenimentului, pentru a nu va confrunta cu situatii in care majoritatea invitatilor stau afara, pentru ca inauntru aerul este de nerespirat. De asemenea, aspectul legat de comfortul termic trebuie avut in vedere si in cazul in care evenimentul este organizat in sezonul rece. Asigurati-va ca sala va furniza temperatura optima necesara, astfel incat invitatii dumneavoastra si cei mici sa nu se confrunte cu neplaceri in cadrul evenimentului.

In concluzie, este evident ca lista poate suferi modificari in functie de dorintele si preferintele fiecarui cuplu, insa respectand criteriile de baza mai sus-mentionate, veti pasi cu dreptul in organizarea nuntii dumneavoastra. Acordati atentie si micilor detalii, care de cele mai multe ori fac diferenta, nu va lasati pacaliti doar de imaginea de anasamblu a unui salon de nunti.